Welk vignet heb ik nodig ????

Milieustickers, dit is een punt van discussie

Als team van Kampeerspecials zitten ook vaak weer goed na te denken, hoe zit het ook alweer. En komen we andere kampeerders tegen, dan zien we toch vaak weer.. Dat ze er niet van bewust zijn, hoe en wat er nu nodig is onderweg. Wellicht kunnen we met de onderstaande onderwerpen, wat onzekerheid wegnemen. Veel leesplezier, en daarna weer een verantwoorde reis met alle Milieustickers

Milieuvignet

Er is veel discussie over milieu vignetten, en dat is goed te begrijpen. Neemt u Frankrijk, geldt die nu alleen voor de steden of overal. Italië, heb je die daar ook nodig!. En wat dacht u van Duitsland, Noorwegen of ieder ander Europees land. Nou we begrijpen dat u hier niet uitkomt. En is het nu echt de moeite om voor € 4,95 het risico te lopen op een bekeuring!. We zetten in een lijstje hieronder graag even of u een vignet nodig heeft, en een link waar u deze eenvoudig en voordelig kunt bestellen.. 

Milieu vignetten

België

Alleen antwerpen

Veel oudere diesels en zelfs benzine auto’s mogen Antwerpen niet meer binnen. Er is eenvoudig te checken of dit voor uw voertuig ook zo is. Klikt u op de link, om dit te checken.

Denemarken

Alleen boven 35oo kg

Een certificaat heeft u nodig, als u met een voertuig zwaarder dan 3500 kg reist. Dit voor de grote steden en haven omgevingen. U bestelt per post, ziet u de link in het engels hieronder.

Frankrijk

Bestel altijd

Voor alle grote steden, en steeds meer kleine dorpen. Deze kost € 4,21 en besteld u bij de Franse overheid. Zie de link hieronder. We adviseren u deze zo i zo te bestellen, met I-Deal.

Noorwegen

Oslo voor Diesels

Als in Oslo de stad met smog zich vult, dan mag je met een diesel auto niet meer naar binnen. Dit zult u horen via de lokale radio en televisie. Dus houdt u dit in de gaten. Voor alleen diesels dus.

Hongarije

Boedapest

Hier geldt een beperking bij smog, houdt u deze in de gaten tussen 6 en 22 uur. Voor auto’s met minder dan Euro 5.  U kunt dan gratis reizen met het openbaar vervoer, als u uw kentekenbewijs meeneemt

Oostenrijk

Wenen en vracht

Voor Wenen geldt er een speciale regeling, of campers boven de 3500 kilo. Hierdoor is er voor ons niet veel informatie verder hierover.

Tsjechië

Praag

Op dit moment is het zo, dat het milieu sticker verhaal voor Praag is uitgesteld. Het is wel zo dat het gaat komen, maar als het zover is.. Dan zullen we u hier direct over informeren

Spanje

Madrid en meer

Voor Spanje gelden er alleen in Madrid, en bij bijzondere situaties ook andere steden de Milieusticker. Deze kost rond de € 5,00 en kunt u bestellen bij het postkantoor in Spanje.

Groot Brittanië

vooral londen

Voor personen auto’s is deze nog voor Nederlanders niet ingevoerd, maar dit veranderd steeds. Ook Campers is verplicht.Klikt u hieronder, dan kunt u checken of u moet betalen!

Zweden

Stockholm & Göteborg

Stockholm + Göteborg ->U hoeft niks te doen, uw kenteken wordt automatisch gefotografeerd. U betaald daarna € 0,60 tot max. € 6,00 per dag. U krijgt de factuur daarna thuisgestuurd. 

Tolvignet, Tolkastje of helemaal geen tol???

Elk land heeft een eigen systeem, en elke regio weer andere mogelijkheden. Je zou op een gegeven moment niet meer weten, welk middel je nodig hebt.. Hieronder geven we graag een overzicht per land. Hierdoor kunt u kijken of u het nodig heeft, of dat er wellicht een andere oplossing is. 

Tolkastjes & Vignetten

België

liefkenshoektunnel

België is voor ons nog tolvrij, gaat u door de Liefkenshoektunnel, dan adviseren wij een creditcard betaling. Kosten zijn +/- tot 3 meter hoog € 6,00 en boven de 3 meter € 17,60. Met Creditcard extra voordelig, dus de moeite waard. 

Denemarken

Tolbruggen + Boten

De weg zelf is nog tolvrij, echter de veerboten en bruggen vertellen ons wat anders. Hier dienen we vaak wel tol te betalen, en visit Danmark verteld ons hier meer over. Klikt u hiervoor op de link

Italië

Snelwegen

U betaald eenvoudig contant of per credit card. Maar met het tolkastje van Frankrijk, kun je tegenwoordig ook (nieuw kastje) door Italië met de tol. Hierdoor kunt u ook in Italië doorrijden. Besteld u het kastje door hieronder te klikken. 

Frankrijk

Neem een tolkastje

Tegenwoordig is het toch het makkelijkst om een tolkastje aan te vragen. U betaald eenvoudig, via een factuur. Maar kunt via de gele T direct doorrijden. Ook als u met een caravan reist. Via onze partner, vraagt u dit kastje aan. Ook kunt u altijd nog met de bankkaart betalen, maar is vaak afwachten in een file. (Creditcard, ook mogelijk) Klik op de link voor informatie van de ANWB hierover

Noorwegen

Registreer uw auto

Het handigste is om via de onderstaande link u te registreren, dan vult u uw voertuig in. En u kunt door heel Noorwegen zonder zorgen rijden. Heeft inzicht in uw facturen. Anders moet u de ene keer wel stoppen, andere keer niet.. En dat is zeker met een caravan niet handig om te zoeken. Dus registreer u, en ga onbezorgd weg… Want Noorwegen is fantastisch… 

Hongarije

Vignet plicht

Hier geldt ook een vignet plicht, en mocht u er heengaan. Dan kunt u voor diverse periodes vignetten en lengtes verkrijgen. Het makkelijkst is het om deze vooraf te bestellen. Voor u hebben we hieronder de link geplaatst. Ook kunt u hem bij een benzinestation kopen, maar ja.. Als u toch weet dat u weggaat, dan is vooraf natuurlijk veel handiger.. Klikt u op de link voor meer informatie.

Oostenrijk

Snelwegen

Zoals bekend kun je in Oostenrijk niet zonder de bekende rode vignetten.  Deze kunt u bij de ANWB simpel bestellen. Maar wat nog handiger is, dat u deze online aankondigt. Dan kunt u ook gelijk uw passage over de Tauerntunnel, Brenner pas en nog veel meer aankopen. Dit doet u 18 dagen voor aankomst op uw eerste dag in Oostenrijk. Klikt u op de link voor meer informatie.

Tsjechië

Snelwegen

Helaas kunt u voor de snelwegen niet bij de ANWB een vignet kopen. Dit kunt u wel bij de grens of bij een tankstation. Maar nu doen wij dit liever vooraf, dus daar is een partner voor. Doet u dit ruim op tijd van tevoren. Zodat u ook naar Tsjechië zonder zorgen kunt reizen. Klikt u op de link voor een bestelling en informatie.

Spanje

Snelwegen

Ook voor Spanje geldt tegenwoordig veel toltrajecten. Deze kunt u natuurlijk contant betalen of per credit card. Maar nog makkelijker is om het kastje via de ANWB aan te schaffen. Want dan gaat u via Frankrijk over de tol naar Spanje, en u betaald achteraf en kan gewoon lekker doorrijden. 

Groot Brittanië

wat korte trajecten

In dit mooie land, betalen we vaak voor een kort stukje. U betaald deze vaak alleen contant (met enkele uitzonderingen daargelaten). Zorgt u altijd voor wat losgeld dus, in ieder geval contant geld. Vooraf hoeft u dus hiervoor niks te regelen. 

Zwitserland

Snelwegen

Voor heel Zwitserland heeft u een vignet nodig. Deze kunt u vantevoren het beste bestellen via de ANWB. Volgt u hieronder de link. U kunt hem ook bij de grens kopen, mocht u onverwachts naar het mooie vakantieland afreizen.

Zweden

alleen bruggen

In Zweden betaal je bij een aantal bruggen of veerboten tolgeld. Dit kunt u eenvoudig contant ter plaatse betalen. Dus voor Zweden hoeft u buiten het milieu verhaal, niks extra’s op dit vlak te regelen

Shopping Basket