Of u nu wilt genieten van de mooie stad Hamburg, de rust in Denemarken, het genieten van de bergen of fjorden.. We gaan met u mee, en laten de mooiste plekjes zien. Met als hoogtepunt! De Noordkaap. 

vanaf € 1799,- pp

inclusief entrees, bus excursies..

Uw reisleider heeft al ruim 30 jaar ervaring

  • Campings

Onze reisleiding gaat met u mee, en zorgt voor de verzorging op de campings. U heeft minimaal een plaats van 100 m2, en de campings zijn al eerder bezocht door Kampeerspecials en uw reisleiding. 

  • Dagafstanden

Dag 3    335    Dag 5   50     Dag 7   295

Dag 10  325    Dag 14 425   Dag 15  400

Dag 18  495    Dag 19 395   Dag 22  375

Dag 23  360   Dag 25 270   Dag 26  350

Dag 27  300   Dag 30  300  Dag 32  300

  • Excursies

Tijdens onze kampeerreizen, is er een touringcar voor u beschikbaar. Hierdoor heeft u een Nederlandse chauffeur en onze eigen reisleiding. Al onze bus excursies zijn bij de prijs inbegrepen. 

  • Informatie

Op 26 februari 2020, nodigen we u graag uit als gast om uw reisleiding te ontmoeten. Dit doen we bij het Fletcher hotel in Roermond. 

  • Entree

Als u bij ons een kampeerreis boekt, dan betaald u ook gelijke de entreekaarten. Het gaat om de entreekaarten die in het programma staat. Zo staat u niet voor onverwachte kosten. 

  • Vertrekdag

Deze reis zullen we u op zaterdag 2 juli 2020 ontvangen in Hamburg.

Uw reis

De reis

We beginnen met een rustige dag in het zeer mooie Hamburg. Waar we een rondleiding krijgen. Na dit bezoek, zullen we overvaren naar het rustige en pittoreske Denemarken. Hier bezoeken we de plaats Kopenhagen, waarbij we de zeemeermin niet zullen vergeten. Om daarna de brug naar Zweden over te gaan.. Want dan staat Malmö alweer op het programma. Hier slapen we vlakbij, om daarna een dag rust te hebben.. Maar niet voordat we naar Jönköping zullen doorrijden. Wat een fantastische natuur. We gaan al snel door naar Stockholm, waar een rondleiding op ons wacht. Maar ook de ferry die ons in 1 nacht naar de oudste stad van Finland zal brengen Turku. Na deze grote stad, zullen we de komende dagen nog alleen veel natuur tegenkomen. Want we gaan naar het noorden, oftewel de poolcirkel Hier ontvangt u een certificaat, en bezoeken we de kerstman. Via weer een mooie route komen we uit bij de Noordkaap, waar we niet alleen een echt kerstwinkeltje tegenkomen.. Maar ook in de nacht de ondergaande zon gaan bewonderen. Op de weg naar het zuiden, gaan we via Noorwegen. Zien we nog het noorderlicht!!. Of pakken we de ferry over een van de vele fjorden.. Natuurlijk is een bezoek aan Trondheim en Lillehammer inclusief. Na alle mooie natuur komen we weer aan in Oslo. Hier bezoeken we de stad, en zullen we de ferrycruise nemen naar Kiel. Een tocht van 20 uur.. Waar we daarna weer afscheid nemen van elkaar en van een hele bijzondere mooie reis. 

Dag tot dag programma

Vandaag zullen we rond 15 uur voor u klaarstaan, om u te ontvangen in Hamburg. We wijzen u uw plaats aan, en helpen u waar nodig. Rond 19 uur zullen we de welkomstborrel organiseren, en uw vragen beantwoorden. 

We beginnen onze reis met de touringcar, want we gaan naar de mooie stad Hamburg. Deze rivier die gelegen is aan de Elbe, is een stad met een rijke geschiedenis. Wat Hamburg ook bijzonder maakt, het is niet een onderdeel van een deelstaat, maar vormt er zelf 1. Natuurlijk zien wij meerdere van de 2300 bruggen in de stad, de op een lange tijd na hoogste kerktoren (147 meter hoog) en zullen we langs de vele musea, oude gebouwen zoals het raadhuis komen. Na de tocht door de stad, gaan we genieten van wat vrije tijd, voor we teruggaan naar de camping. 

Vandaag vertrekken we naar de haven, voor de overvaart naar Denemarken Puttgarden -> Rodby. We gaan aan boord, let u op de vertrektijd op uw ticket. Nadat we aan de overkant zijn aangekomen, rijden we door naar onze camping in de buurt van Kopenhagen. Dit nog maar 160 km rijden is. Natuurlijk staat de reisleiding weer klaar om u op te vangen op de camping. 

Heerlijk varen door Kopenhagen, een rondrit met de touringcar en wandelen door de mooie stad. Natuurlijk vergeten we het bekende beeld in Kopenhagen natuurlijk niet, de zeemeermin. Onze touringcar met lokale gids, zal vandaag weer voor een mooie dagtocht uit zorgen. Aan het einde van de dag, brengt deze u weer terug naar de camping. 

Deze morgen vertrekken we rustig aan, want we gaan Denemarken verlaten. We rijden door naar Malmö. En dat betekend over de bekende brug die zweden en Denemarken verbindt. Het is dus een korte dag, maar wel een indrukwekkende dag. In Malmö staat uw reisleiding weer klaar voor u. Die u zal helpen waar nodig. 

Malmö is de derde grootste stad van Zweden. Het is de hoofdstad van Skåne län, de meest zuidelijk gelegen provincie in Zweden. Onder andere bezoeken we Stortorget, dit is het grootste plein in Malmö en dateert al van 1530. Het is een van de drukste bezienswaardigheden in Malmö , ongeacht het seizoen. Heel wat terrasjes serveren hier heerlijke maaltijden variërende van Zweedse specialiteiten tot sushi. Op het plein vind je tevens het stadhuis, het Kramer Hotel en en het Kockska huset, het huis van Jörgen Kock, terug. Die was hier burgemeester gedurende de zestiende eeuw. Op de hoek van het plein zie je dan weer de Apoteket Lejonet, een van de belangrijkste neo-renaissance gebouwen in de stad. Het standbeeld op het midden van Stortorget is dan weer de koning Karl Gustav X op zijn paard. En zo zijn er nog veel meer mooie plekjes. Die u natuurlijk ook in uw vrije tijd kunt bezoeken. 

U gaat vandaag weer een stukje verder, we gaan de eerste afstand afleggen,. Nu naar Jönköping, prachtig gelegen aan het meer. U zult in Smóland u prima vermaken. Want de natuur is fantastisch. 

We gaan vandaag een hele bijzondere tour maken(indien met het weer mogelijk). We stappen op de boot, en gaan een tocht over het Kinda kanaal maken. Bekend van de hoge waterverschillen met zijn sluiten. De touringcar brengt ons naar het beginpunt, om vervolgens een paar uur later ons weer op te halen. U zult deze tocht niet snel vergeten. Mocht het niet kunnen, dan gaan we een tocht maken langs het fantastische meer. En daarbij maken we verschillende stops. 

Heerlijk wandelen langs het meer, even naar het 2 km lange witte strand. Of gaat u naar het centrum Jönköping. Vandaag is er de tijd voor u. De omgeving is heel mooi, en is een uitstekende plaats voor een rustdag.. 

Vandaag vertrekken we naar Stockholm. En het advies is om met de caravan even vandaag de leuke plaats Linköping in te rijden. Hier kunt u heerlijk lunchen en genieten van de zeer oude huisjes en de authentieke sfeer.  Tegen 14 uur staan we weer klaar voor u, en zullen we u op de nieuwe camping ontvangen. 

De hele dag genieten van Stockholm, en zullen dan ook met de touringcar gaan genieten van deze mooie stad. We zullen alle bezienswaardigheden bekijken. En u heeft natuurlijk ook wat de tijd om zelf rond te kijken. Vandaag is het een bijzondere dag, want we vragen u in de morgen de caravan alvast aangekoppeld klaar te zetten. We zullen om 16.15 terug zijn op de camping, en dan om 17 uur vertrekken. Wat een rare tijd denkt u, maar om 17:45 moeten we ons aanmelden met auto’s en caravan voor de boot. Want we hebben een diner voor u aan boord geregeld, en zullen om 19:30 afvaren. We slapen vannacht in een cabine aan boord. (reist u samen dan een eigen cabine, reist u alleen dan reist u samen met andere alleengaanden in een cabine)  We varen een schitterende route, en zullen om 7 uur in de ochtend aankomen in Finland. We zijn dan in Turku. 

We zijn dan om 8 uur op de camping, en zullen ons installeren. Omdat het best een drukke dag was.. Zullen we vandaag pas om 14 uur vertrekken naar Turku. De oudste stad van Finland. U zult zich verbazen, wat een leuke stad dit is. Om 18 uur zijn we weer terug bij de camping. 

Vandaag gaan we naar Turku, en kunt u nog eens op uw gemakje rondkijken. Om 10 uur is het vertrek, en tegen 14 uur zijn we weer terug. Want op de camping is en net zoals in de omgeving, genoeg te doen.. Komt u mee genieten. 

Vandaag gaan we een grotere afstand maken, want we gaan door Finland over de mooie 63. Na ongeveer 385 km hebben we een mooie camping uitgezocht voor u. We hebben 2 reisdagen voor de boeg, dus lekker op ons gemakje. Onze reisleiding staat natuurlijk klaar voor u, en zullen u op de camping weer graag helpen. Want een hele dag door de prachtige natuur, is gewoon fantastisch. 

Vandaag doen we gelijk de 2e grote afstand van deze reis. Want we gaan door naar Rovaniemi. Een plaats waar we de poolcirkel zullen passeren. Ook zullen we de kerstman gaan bezoeken. Maar eerst maakt u een natuurtocht, en zult u wellicht de Elanden spotten. Bij aankomst staat de reisleiding weer voor u klaar. 

Na een mooie reisdag, gaan we vandaag met de touringcar verder. We gaan naar de kerstman, en wellicht heeft u ook nog een wensen lijstje. Of wilt u een certificaat van de poolcirkel.. Het kan allemaal vandaag. In de loop van de middag komen we weer terug op de camping. Het is weer een gezellige dag. 

We hebben een aantal actieve dagen achter de rug, en dat betekend dat we een rustdag inplannen. Wellicht gaat u met de auto naar Rovaniemi of gaat u heerlijk wandelen door de bossen. De omgeving is heel rustgevend, en zal u van verwonderen. 

Gaat u mee naar het mooie Noorden.. Want vandaag is de grootste afstand. 495 km. Het is een goede weg om te rijden, en zien ook ontzettend veel mooie natuur. De camping is schitterend gelegen. En omdat het zolang licht is, zullen we daar zeker ook vandaag van kunnen genieten. We raden een vertrektijd van 7:30 aan. Dan bent u rond 16 uur op de camping. Waar de reisleiding natuurlijk u weer van harte zal ontvangen. 

Vandaag wordt vaak door onze gasten tot de mooiste route van de reis gezien. Want u zult zich verwonderen over de mooie natuur die u tegenkomt. Het is maar 399 km, maar gelooft u ons gerust als we u adviseren om 7:30 te gaan rijden. Want u zult meerdere stops willen maken onderweg, en willen genieten van de vele uitzichten. In de loop van de middag staat onze reisleiding weer klaar.. 

Vandaag bent u overdag vrij, om te gaan genieten van het mooie plaatsje waar u zich bevindt. En ja wellicht vanmiddag even te rusten. Want vroeg in de avond zal de touringcar vertrekken, de zonsondergang op de Noordkaap is gewoon een wonder. Daarom zullen we pas tegen 2 uur in de nacht terugkomen. U heeft dan wel een zeer bijzondere ervaring meegemaakt. En het hoofddoel van de reis meegemaakt. En morgen… Slapen we natuurlijk uit.

Na een lange dag gisteren even vandaag rustig aan, dus we zullen om 13 uur vertrekken. We rijden naar Skärsväg.. Hier in het noordelijkste vissersdorp van de wereld, kunnen wij u een bezoek aan het Kerst- en Winterhuis aanbevelen. Hier komt u in de noord-Noorse kerststemming tussen de uitgebreide collectie handgemaakte cadeaus en kerstversieringen. Heidi, de eigenares neemt graag de tijd om een praatje met u te maken terwijl u met ons langskomt. Via een mooie route, rijden we weer terug naar de camping.

We gaan 3 mooie reisdagen tegemoet, en dat betekend weer afreizen langs de prachtige Fjorden van Noorwegen. De reisdagen zijn wellicht wat meer in de auto, maar u zult merken dat de route’s zo mooi zijn.. Dat u de tijd voorbij vliegt. Ook vandaag na 400 km, denkt u wellicht.. Ben ik er alweer. Even een plekje uitzoeken met de reisleiding, en nagenieten. Wellicht zien we het noorderlicht nog!!

Vandaag de 2e reisdag, en dit wederom met zijn fjorden geen straf. Het is 385 km, en dan zijn we er alweer. Wellicht vele fotostops achter ons latend. Ballangen is een mooie camping, en daar hebben we een extra dag hier. Hier kunt u genieten van een dagje vrij.. 

Het is hier werkelijk schitterend. Het uitzicht, de wandelpaden en vooral de natuur. Vandaar we hier een nachtje langer blijven. Kunt u hiervan genieten. De reisleiding geeft u natuurlijk weer veel tips, en zal u graag bijstaan.  

We rijden vandaag een klein stukje, en zullen dan een overtocht maken met de ferry. Waar we gelijk een mooi uitzicht hebben over het fjord. We rijden langs de fjorden door, voor een camping bij de poolcirkel grens. Hier is een nette camping voor 1 nacht, waar de reisleiding weer klaar staat voor u.. 

We zullen de reis verder naar het zuiden doorzetten. En weer de meest prachtige uitzichten gaan beleven.. Wilt u dus echt genieten, dan is dit er weer een voor u. We hebben 3 reisdagen achter elkaar, maar ze zijn ook allemaal de moeite waard. 

De drie zwaarste dagen zijn weer voorbij.. En dan even rusten in Trondheim. Maar voor het zover is, nog even vandaag genieten van de natuur onderweg.. De verwachting is dat u nu rond 15 uur weer op deze camping zal zijn. En dat we kunnen genieten van een stukje zuidelijker Noorwegen. 

Het behoort tot de grootste steden van Noorwegen, en dat zullen we bekijken. Trondheim heeft een aantal bezienswaardigheden die ieder jaar tot de meest bezochte van de regio Trøndelag behoren. De Nidaros-domkerk is een imposant bouwwerk. De kathedraal is de belangrijkste kerk van Noorwegen en is gebouwd op het graf van St. Olav. De bouwwerkzaamheden begonnen in 1070, maar de oudste nog bestaande delen dateren van halverwege de 12e eeuw. Maar ook het gezellige stadscentrum in combinatie met de verrassende winkels maakt Trondheim een populaire stad om te winkelen. In de vele boetiekjes vind je kleding en accessoires die je niet overal tegenkomt. Vooral in het historische Bakklandet vind je verschillende winkels die de kledingstukken helemaal zelf maken of gebruikte kleding omtoveren tot iets nieuws. We zullen ons dus niet vervelen, voor we aan het einde van de dag weer terug zijn.

Vandaag na een drukke week, een dag om even te genieten. Wellicht wilt u zelf nog even de stad in, wilt u wandelen of een museum bezoeken. U heeft er de tijd voor.. Want morgen reizen we weer verder naar het zuiden.

Het is vandaag 350 kilometer rijden, naar onze volgende bestemming. We gaan naar Lillehammer. Bekend van de winterspelen. Het is een route vandaag met een stuk minder bochten, waardoor u al snel op de volgende camping zult zijn. Deze camping ligt ook weer mooi in de natuur, en deze natuurplaatsen worden weer door onze reisleiding aangewezen. 

Wellicht kent u deze stad nog van de winterspelen in 1994. Veel van deze Olympische sportarena’s worden vandaag de dag nog steeds gebruikt en zijn open voor bezoekers, wat van deze regio een zeer populaire vakantieplaats voor wintersportliefhebbers maakt. Het wintersportseizoen begint doorgaans rond november en duurt tot april, en biedt veel mogelijkheden voor zowel langlaufen als alpineskiën.

De charmante en historische gebouwen in de stad Lillehammer dienen als achtergrond voor een moderne en levendige winkelomgeving. De stad heeft ook een rijk aanbod aan musea en culturele centra, zoals Maihaugen, Lillehammer Art Museum en het Noorse Olympische Museum. Er is dus genoeg te doen in deze mooie stad. Die we gedeeltelijk met de bus, en gedeeltelijk zelfstandig zullen bezoeken. 

Vandaag is het nog geen 200 kilometer naar de volgende camping. En natuurlijk zijn we dan ook snel op onze volgende camping. We zullen dan ook u weer op deze laatste camping van deze reis weer ontvangen. Een rustige namiddag wacht op ons. 

De Noorse hoofdstad Oslo die een aantal eeuwen geleden nog Christiania of Kristiania werd genoemd, ligt in zuid-oosten van Noorwegen. De naam Christiania werd gegeven aan Oslo nadat koning Christiaan IV de stad herbouwde na de felle en verwoestende brand in 1624. Pas rond 1925 werd dit weer terug veranderd in Oslo. Hoewel het klimaat niet veel verschilt met dat van ons kan het er in de winter net iets meer sneeuwen. De skischans bij Holmenkollen geldt dan ook als hoogste punt en wordt vaak aangeduid als herkenningspunt. Het culturele hart van Oslo heeft veel te bieden als het gaat om het bezoeken van een musea. De stad telt er minstens vijftig. Op het schiereiland Bygdøy liggen er een aantal zeer interessante vlak bij elkaar. Daarnaast staat de stad zelf bol van historische bezienswaardigheden, leuke winkels, hippe terrassen en andere leuke horeca. Oslo is een stad waar je je geen dag hoeft te vervelen. Met de bus rijden we een informatie rondje, en daarna heeft u de tijd om zelf te genieten van al het moois. Om 18 uur zijn we weer terug bij de camping. 

Vandaag zullen we gaan genieten van een vrije ochtend. We maken onze tas klaar voor de overnachting op de ferry. Of u gaat wellicht zelf nog even Oslo in. Andere woorden, u kunt genieten van de laatste uurtjes in Noorwegen. Want om 12 uur moeten we inchecken op onze ferry, en zullen dus in de middag vertrekken. Eenmaal aan boord wacht er een diner op ons, want dit is gelijk de laatste dag. Eenmaal van boord in Denemarken, dan is de reis voorbij. Een laatste drankje voor afscheid zullen we dan ook graag aan boord voor u inschenken. En deze mooie reis nog eens met u doornemen. We wensen u een goede thuiskomst, als morgen de boot om 10 uur heeft afgemeerd. We komen dan aan bij Kiel. Waardoor de afstand met de boot al grotendeels naar Nederland is afgelegd.. (Utrecht -> 529 km) 

Op de boot mochten we al afscheid nemen, maar nu is het echt zover.. We gaan allemaal ons eigen weg.. Om 10 uur aangekomen, en op weg naar ?? Goede reis verder, en het gaat u goed.

Prijs

Prijs voor 1 persoon € 2750,-

Prijs voor 2 personen € 3598,-

Prijs voor 3 personen € 3999,- 

Please wait while wordpress flip book is loading.

Brochure

Wist u dat deze reis er vele Ferry’s inbegrepen zijn. Wel ter waarde van totaal € 1900,- per kampeermiddel ?? 

Zorgt u voor een tol in Noorwegen.. Klikt u op de link hieronder voor meer informatie… 

Deze reis reserveren...

Shopping Basket