Genieten van een mooie 15 daagse reis. Waarbij u geniet van mooie kastelen en  geschiedenis.

vanaf € 675,- pp

inclusief entrees, bus excursies..

Uw reisleider heeft al ruim 30 jaar ervaring

  • Campings

Onze reisleiding gaat met u mee, en zorgt voor de verzorging op de campings. U heeft minimaal een plaats van 100 m2, en de campings zijn al eerder bezocht door Kampeerspecials en uw reisleiding. 

  • Dagafstanden

Arromanches -> Tours     294 km

Tours-> Camping Loire      55 km 

  • Excursies

Tijdens onze kampeerreizen, is er een touringcar voor u beschikbaar. Hierdoor heeft u een Nederlandse chauffeur en onze eigen reisleiding. Al onze bus excursies zijn bij de prijs inbegrepen. 

  • Informatie

Op 29 februari 2020, nodigen we u graag uit als gast om uw reisleiding te ontmoeten. Dit doen we bij het Fletcher hotel in Roermond. 

  • Entree

Als u bij ons een kampeerreis boekt, dan betaald u ook gelijke de entreekaarten. Het gaat om de entreekaarten die in het programma staat. Zo staat u niet voor onverwachte kosten. 

  • Vertrekdag

Deze reis zullen we u op zaterdag 4 april 2020 ontvangen in Normandië.

Uw reis

De reis

We gaan tijdens de paasvakantie, genieten van de mooie natuur in Frankrijk. We zullen elkaar ontmoeten in Nederland, maar gaan daarna snel ons eigen weg. We bezoeken met de groep ( kleine touringcars ter plaatse), in de Loire, vooral de mooie kastelen van Amboise en Chambord. Ook het beroemde stadje Blois staat samen met Chenonceau vergeten we niet. Na de mooie kastelen, rijden we door naar Arromanches. Waar we op de stadscamping verblijven. Hiervandaan maken we met de groep fantastische excursies naar alle landingsstranden en musea. Natuurlijk heeft u voldoende de vrije tijd voor uw eigen tijd. 

Wist u dat onze reisleiding deze reis al regelmatig gemaakt heeft. En veel weten te vertellen.

Dag tot dag programma

Vandaag zullen we rond 15 uur voor u klaarstaan, om u te ontvangen in Normandië. We wijzen u uw plaats aan, en helpen u waar nodig. Rond 19 uur zullen we de welkomstborrel organiseren, en uw vragen beantwoorden. Voor de liefhebbers, zullen we een wandeling door Arromanches maken. Mocht u de fiets bij u hebben, dan zal de 2e begeleider met u een rondje fietsen. Aan u de keuze!

Onze minibus staat klaar vandaag om 10 uur, wist u trouwens dat de bakker met een klein busje vandaag ook de broodjes en stokbroden komt brengen (excl.) Na het ontbijt, rijden we via een kustroute naar de grote Amerikaanse begraafplaats. Hier krijgt u uitleg over de begraafplaats, en zullen we het museum bezoeken. U krijgt voldoende de tijd om zelf rond te kijken. Na het bezoek, rijden we naar Port en Bassin. Deze oude haven is meer dan het bezoeken waard. Ook zult u hier voldoende de tijd krijgen om even ergens te lunchen, of een wandeling. Na het bezoek, rijden we door naar de Batterij van Longues sur Mer. Hier vindt u de enorme, bewaard gebleven WOII-batterij, gebouwd door de Duitsers om Frankrijk te verdedigen tegen invasies. Na deze indrukwekkende dag, rijden we door naar onze camping. Natuurlijk is er voor de liefhebbers nog een potje Petanque. 

Vandaag vertrekken we weer rond 10 uur met onze bus, en rijden we een mooie kustroute tot in Ouistreham, Hier bezoeken we de kuststrook en zien we het monument van Frankrijk vrij. Via onze terugreis. als we de bekende brug bij Juno Beach bezoeken. Zult u versteld staan van de mooie natuur. Bij Juno Beach zullen we een rondleiding krijgen, en het museum bezoeken. Ook heeft u de vrije tijd, om even te genieten van de lunch(excl.). Na het bezoek rijden we naar het grote monument van Juno Beach. Om daarna weer op tijd terug te komen bij onze camping. 

Vandaag doen we het rustig aan, en zullen dan ook een groepsbezoek doen aan het museum van Arromanches. Als we deze gezien hebben, lopen we door naar 2 uitzicht punten die ons een mooi beeld zullen geven over de stad. Tijdens de wandeling, zien we ook het 360 graden panorama, waar u zult meemaken wat er allemaal gebeurt is in Arromanches. Als we deze film hebben gezien, is de tijd aan uzelf. 

Vandaag maken we een middag excursie naar Bayeux. Vandaag vertrekken we om 13 uur, en zullen binnendoor gaan rijden naar deze oude stad. De stad is vooral bekend van het tapijt van Bayeux, Het wandkleed verbeeldt het verhaal van de invasie in Engeland door Willem de Veroveraar en de daaropvolgende veldslag bij Hastings. Het wandkleed is zeventig meter lang en vijftig centimeter hoog. Deze zullen we natuurlijk bezoeken, ook zullen we de kathedraal bezoeken. Het is een goed voorbeeld van Normandische gotiek. De bouw van de kathedraal begon in de 12e eeuw. In de 15e eeuw werd de bouw afgerond met de voltooiing van de vieringtoren.  Tegen 17 uur rijden we weer terug naar de Camping in Arromanches. 

We verlaten Normandië, en gaan de snelweg op naar Tours. Deze camping is een nette camping, en de bedoeling is dat we rond 14 uur er aan zullen komen.  Wat leuk is om te doen, een bezoek aan het oorlogsmuseum van Caen. U kunt daar makkelijk parkeren, en onderbreekt uw reis. Vandaag is het toch rustig aan. Aangekomen op de camping kunt natuurlijk even heerlijk even uitrusten, ontspannen met een wandeling bij het meer of van een drankje in de bar genieten. Dat hoort tot de mogelijkheden. Het is maar 291 km, en een prima route om te rijden. Onze reisleiding staat natuurlijk voor u klaar met een drankje en een plaats. Ook zullen ze u helpen indien nodig!

Vanmorgen gaan we naar Tours, dit bezoek beginnen we rond 10 uur. Natuurlijk brengt onze touringcar ons weg. Aangekomen in de stad, maken we een mooie stadswandeling. Niet alleen het station, maar ook de vele winkelstraten en de architectonische gebouwen zullen u verwonderen. Om 16 uur zijn we weer terug bij de camping. Dus genoeg tijd om te genieten. 

Vandaag een rustig vertrek, want voor 11 uur vertrekken heeft toch geen zin. Het is een uurtje rijden naar de volgende camping, waar we u vanaf 13 uur zullen verwelkomen. Onderweg kunt u dus rustig nog wat inkopen doen of bij een mooi uitzicht stoppen. Op deze ***** camping, zijn we van alle gemakken voorzien. Dus het is wel lekker om niet alleen uw plekje te installeren, maar ook even van de camping te gaan genieten. Natuurlijk is een potje petanque weer mogelijk. 

Deze morgen rijden we met de touringcar een mooie route langs de rivier de Loire. Met als hoogtepunt, het hoogtepunt Amboise. Met de reisleiding lopen we samen naar het kasteel, waar de Nederlandstalige tablets klaar liggen voor u. Zo kunt u na wat uitleg, uw eigen plan trekken. En genieten van het kasteel en het verhaal van Leonardo da Vinci. Ook kunt u zelf een kopje koffie drinken in het kasteel. Bent u klaar in het kasteel, dan loopt u zo het stadje in met zijn vakwerkhuizen. Er zijn vele leuke restaurantjes voor de lunch. Een wandeling over de oude brug is ook zeer de moeite waard. Nadat we alles gezien hebben, zal de touringcar om 16 uur weer vertrekken naar onze camping. 

Vandaag lekker vrij, gaat u heerlijk zwemmen. Een wandeling of fietstocht maken, of gaat u liever een boek lezen. De dag is aan u, nou ja bijna dan. Want om 15 uur, hebben we de gezamenlijke borrel.. Onze reisleiding trakteert u op wat lekkernijen uit de streek en een glaasje wijn of fris. Even beetje bijpraten over de reis. 

We vertrekken vandaag om 10 uur met onze touringcar. We gaan naar de andere kant van de Loire. Het kasteel wat we vandaag bezoeken, is een kasteel die over het water is gebouwd. Ook de tuinen zijn zeer bijzonder, dus een dagje met onderweg vele kastelen. En een wandeling in een kasteel.. Dus genieten weer.. Natuurlijk is het weer inclusief. 

We rijden via de Loire naar de mooie stad Blois. Niet alleen het kasteel maar ook de uitzichten over de Loire zijn meer dan de moeite waard vandaag. We vertrekken met de bus om 13 uur, en om 18 uur zijn we weer terug. 

Via een mooie route rijden we naar Chambord, en dat doen we met een vertrek om 10 uur. Als we het mooie park inrijden, dan valt ons de mooie natuur al gelijk op. Ook is de weg ernaartoe imposant, zo zien we het kasteel steeds groter worden. Met 440 kamers en ontzettend veel torens, lijkt het wel een kasteel uit een sprookje. Natuurlijk is hier een tablet voor u geregeld, waarmee u door het kasteel kunt wandelen. Deze is in het Nederlands. Ook na het bezoek, is er voldoende de gelegenheid om een lunch te gebruiken in het park van het kasteel. Daarom zullen we hier net zolang blijven als nodig is. In de praktijk, rijden we rond 15 uur weer aan, maar we zien het ter plaatse. 

Vandaag is het alweer de laatste dag van de reis, wellicht wilt u nog even genieten van de camping. Of gaat u zelf nog even de omgeving in.. Om 16 uur is er in ieder geval een leuke afscheidsborrel, en kunnen we napraten over deze mooie reis. En heeft u nog vragen, gaat u dan rustig naar de reisleiding van Kampeerspecials. 

Zo begon de reis met Kampeerspecials, en zo is die weer voorbij. Vandaag vertrekken we dan ook alweer, en zullen we de bordjes innemen. Wellicht gaat u verder of naar huis. Om 10:30 dan zullen we de camping hebben verlaten.. En wensen wij u een goede reis!

Prijs

Prijs voor 1 persoon € 999,-

Prijs voor 2 personen € 1350,-

Prijs voor 3 personen € 1700,- 

Brochure

Please wait while flipbook html5 plugin is loading.

Deze reis reserveren...

Shopping Basket