18 dagen genieten van het mooie Oostenrijk. We beginnen in Vorarlberg, oftewel Montafun. Om daarna door te reizen via het mooie Tirol, waar we onder andere de Krimml watervallen, Innsbruck en het Swarovski Kristalwereld zullen bezoeken. Om daarna via een mooie route, vanuit Mauterndorf de burchten en de bergen te bezoeken. Als we daarna in Salzburg zijn, maken we een mooie boottocht en bezoeken we de zoutmijnen. Om daarna het wondermooie Wenen als afsluiting te doen. Een prachtige reis, waarbij u Oostenrijks op zijn best ziet in 18 dagen tijd. 

vanaf € 899,50 pp

inclusief entrees, bus excursies..

Uw reisleider heeft al ruim 30 jaar ervaring

  • Campings

Onze reisleiding gaat met u mee, en zorgt voor de verzorging op de campings. U heeft minimaal een plaats van 100 m2, en de campings zijn al eerder bezocht door Kampeerspecials en uw reisleiding. 

  • Dagafstanden

Dag 4     180 km        |  Dag 8      250 km

Dag 11    130 km        |  Dag 14     295 km

  • Excursies

Tijdens onze kampeerreizen, is er een touringcar voor u beschikbaar. Hierdoor heeft u een Nederlandse chauffeur en onze eigen reisleiding. Al onze bus excursies zijn bij de prijs inbegrepen. 

  • Informatie

Op 25 februari 2020, nodigen we u graag uit als gast om uw reisleiding te ontmoeten. Dit doen we bij het Fletcher hotel in Roermond. 

  • Entree

Als u bij ons een kampeerreis boekt, dan betaald u ook gelijke de entreekaarten. Het gaat om de entreekaarten die in het programma staat. Zo staat u niet voor onverwachte kosten. 

  • Vertrekdag

Deze reis zullen we u op 8 augustus ontvangen in Oostenrijk.

Uw reis

De reis

Deze reis is zeer bijzonder. We gaan werkelijk van de ene naar de andere kant dit jaar. We beginnen in Bludenz en Feldkirch. Waar we een schitterende tour maken, daarnaast bezoeken we de Kristalwereld van Swarovski met lunch. We gaan zien hoe Apfelstrüdel gemaakt wordt, en bezoeken een glasblazerij. Tevens maken we een rondrit met de Krimml watervallen als hoogtepunt, met een echt bergmuseum. Ook een concert van Mozart, een boottocht over de Königssee, bezoek aan de zoutmijnen, een kabelbaan tocht en een burcht zitten erbij in het pakket. En als afsluiting, zien we schitterende paleizen, paleistuinen, een dierentuin, en alles van Sissi in Wenen. Met een echt Strauss concert in het grote Hofburg in de avond. En om van alles na te genieten, gaan we naar 252 meter hoogte.. In de donauturm. Een complete reis met uw caravan of camper.. Gaat u mee in Augustus.. 

Dag tot dag programma

Vandaag gaan we u ontvangen bij de mooie Oostenrijkse stad, Bludenz. We ontvangen u graag, en onze reisleiding staat voor u klaar, om u een mooi plaatsje te geven. Natuurlijk is er vandaag ook een gezellige welkomstborrel voor U.. 

Vandaag beginnen we met een bezoek aan de stad Feldkirch. Feldkirch is een middeleeuwse stad in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg aan de grens met Zwitserland en Liechtenstein. Na Dornbirn is het qua populatie de grootste stad in de regio. Hier heeft u de tijd om op uw gemakje rond te kijken. Na dit bezoek, en de lunch die u zelf kunt gebruiken. Rijden we door naar Bludenz. Het centrum van Bludenz is klein en overzichtelijk. Je vind er nauwe straten zoals de Werdenbergerstraße en de Rathausgasse, met daarlangs schilderachtige gevels uit de 17e eeuw. Sommige gebouwen zijn nog ouder. Denk dan aan de Pulverturm, het Unteres Tor en het Oberes Tor die allemaal uit de 15e eeuw stammen. Binnen in het Oberes Tor, een stadspoort aan het noordelijke uiteinde van de binnenstad, vind je bovendien het Stadtmuseum Bludenz. Hier kun je een aantal exposities met geschiedenis en kunst bekijken. Overige attracties zijn het Dörflingerhaus uit 1365 en de Nepomukbrunnen uit 1730. Aan het einde van de middag, gaan we naar de camping terug.

Gaat u heerlijk genieten van de mooie wandeling, een fietstocht of wellicht een leuk bezoek aan de omgeving. Natuurlijk heeft uw reisleiding nog een leuk idee voor U!. 

Vanmorgen rijden we door naar Kramsach, een plaats die is gelegen tussen Innsbruck en Kufstein. Een niet al te grote afstand dus vandaag, maar wellicht is het leuk om onderweg nog een stop toe te voegen. Onze reisleiding heeft ook vandaag weer een tip! 

Vanmorgen staat de touringcar voor ons klaar, en dat betekend een dagtocht naar Innsbruck. We bezoeken eerst de mooie skischans, die nog steeds gebruikt wordt. We maken een bezoek aan deze hoge schans, en dat doen we deels met de bergtrein. Na het bezoek, rijden we door naar het centrum van Innsbruck. Hier maken we een stadswandeling langs het gouden dak en de dom. Ook zien we het hofburg en vele verscholen kerkjes. We gebruiken de lunch(excl.) als u interesse heeft, bij een typische studenten café. Daarna wilt u vast zelf rondkijken of winkelen. Geniet u ervan…

Vandaag rijden we vroeg naar de Swarovski kristalwereld, hier zal uw reisleiding uw rondleiden. Ook staat er hier een warme lunch voor u klaar. Ook bezoeken we de tuin, met vele bijzondere planten en bloemen!. Na het bezoek, rijden we naar Rattenberg. En zullen ons laten trakteren op een heerlijke apfelstrüdel met koffie. We zullen zien hoe deze gemaakt wordt, en daar krijgt u zelfs een certificaat van. Ook een mooie mok mag niet ontbreken. Gaat u ook kijken naar de glasblazers of wellicht neemt u nog een mooi souvenir mee. Hierna, gaan we naar de camping.

Onze ochtend begint met een rondrit door het Zillertal. Hier bezoeken we eerst het uitzichtpunt over dit dal. Hierna rijden we via de Gerlospas verder naar de Krimml Watervallen. Niet voordat we natuurlijk een uitzichtpunt hebben gehad. Hier zien we de 3 lagen van de waterval goed. We wandelen naar de waterval, waar u de tijd krijgt om te lunchen. We spreken weer een tijd af, en dan gaan we verder naar het Tauernmuseum. Dit museum laat ons alles zien van de bergen in Oostenrijk. Ook maken we een vlucht op een plateau, door de bergen. Echt een belevenis. Neemt u zelf nog een drankje, en dan gaan we verder.. Via Mittersill en Pass Thurn, rijden we verder via Wörgl naar de camping. Een dag waarbij veel moois voorbij komt. 

De route zal ons via Duitsland, verder brengen naar het Salzburgerland. Hier hebben we een camping boven de Katschberg. U gaat genieten van alle luxe, en van de prachtige natuur alhier. De reisleiding staat weer voor u klaar, en zal u helpen waar nodig. 

We gaan vandaag direct van de camping, de bergen in. U heeft een gastenkaart, en dat betekend ook dat u vandaag zelf kunt bepalen wanneer u hier gebruik van wilt maken. Dus blijft u beneden, of gaat u naar boven en lunchen en weer terug.. Aan u de keuze vandaag. Sluit u ook af met de sauna!

Vandaag is de tijd ook weer lekker aan Uzelf. Een tip is inclusief, namelijk een bezoek aan de oude Burcht van Mauterndorf. Hier loopt u makkelijk heen vanaf de camping, en kunt u gewoon naar binnen. In het dorpje is er voldoende gelegenheid voor een maaltijd en/of drankje. Loopt u weer terug naar de camping, en het was weer een mooie dag

Vandaag gaan we verder naar Salzburg, waar we in de buurt zullen overnachten. Het is een niet al te grote afstand, waarbij u rustig aan kunt doen. Aan het begin van de middag, staat de reisleiding weer voor u klaar op de nieuwe camping. We gaan genieten van deze mooie nieuwe omgeving de komende dagen… 

Vandaag brengen wij een bezoek aan de Königssee. Hier zullen we met de touringcar naartoe rijden, en een stukje wandelen naar de boot. Met de boot maken we een prachtige tour over dit fantastische meer. Met als hoogtepunt de Sint-Bartholomeüskerk. Dit is een bedevaartskapel aan de westelijke oever van de Königssee in het Berchtesgadener Land. De kerk staat aan de voet van de Watzmann en is, omgeven door het smaragdgroene water van de Königssee, schilderachtig gelegen op het schiereiland Hirschau. Na een korte wandeling, varen we weer terug naar Schonau, waar de touringcar klaar zal staan. Natuurlijk krijgt u nog de tijd om zelf de lunch te gebruiken. We rijden door naar Hallein, hier bezoeken we de zoutmijn. De zoutmijn van Hallein, ook bekend als Salzbergwerk Dürrnberg, is een ondergrondse zoutmijn op het Dürrnberg-plateau boven Hallein, Oostenrijk. De mijn is al meer dan 7.000 jaar bewerkt sinds de tijd van de Keltische stammen en eerder. Dit is een echte belevenis. Na het bezoek, rijden we terug naar onze camping. 

We gaan vandaag eerst naar Salzburg, waar u wordt ontvangen door een lokale gids. Deze zal met u naar het echte Mozart Café gaan, en een fantastische wandeling maken. U ziet alle hoogtepunten van de stad. Ook kunt u zelf rondkijken. Tegen 15:30, rijden we terug naar de camping. Maar niet voor lang, want… We gaan direct na het diner naar een Mozart concert in het centrum van Salzburg. Dit is iets wat u niet wilt missen.. Na het concert gaan we terug naar de camping.

Vandaag verlaten we de camping, en gaan verder naar Wenen. Hier hebben we een camping vlakbij geselecteerd. En het is maar 350 km rijden. Dus u heeft alle tijd voor een stop onderweg. Op de camping heeft u de mogelijkheid om nog wat rond te kijken. Want de reisleiding organiseert pas in de avond een meeting, om u alles uit te leggen. 

Wenen in 1 dag is onmogelijk, maar gelukkig maken we een leuke start vandaag. Want we kennen allemaal Schönbrunn, het grote kasteel met fantastische tuin. Niet alleen bezoeken we het kasteel dan ook, maar ook doen we een bezoek aan één van de oudste dierentuinen van Europa. Deze is zo bijzonder, dat u wellicht de hele middag in de tuin wilt spenderen. We gaan hierna naar het Prater, het Prater is bekend van het mooie rad. Het Wiener Prater is een groot park in Wenen, gelegen in het tweede district, ten oosten van het stadscentrum. Met “Prater” wordt ook vaak verwezen naar een deel van het Prater dat ingericht is als attractiepark; dit deel wordt Wurstelprater of Volksprater genoemd. We hebben hier meerdere Bierstube.. Waar u kunt genieten van een diner (excl.) Om 19:30 maken we een rondrit door en langs de stad. Waarbij u al zittend geniet van de vele oude gebouwen, monumenten en parken. Voor we terugkeren naar de camping. 

In de loop van de morgen, rijden we naar het Hofburg, hier gaan we een bezoek brengen aan dit mooie Paleis. De kamers zijn zeer bijzonder, en kent een rijk verleden. Na het bezoek, maken we een wandeling door de stad. En zult u in de gelegenheid zijn om zelf wat te gaan gebruiken en te winkelen. Tegen 14 uur, spreken we af bij de Opera, en gaan een bezoek brengen aan het graf van de Keizer en Sissi.. Na het bezoek met uw gids, staat de touringcar klaar. Die brengt u terug, want u wilt vast even uitrusten en dineren. Wellicht u ook opfrissen, want er wacht een heus concert in het Hofburg op ons. We zullen voorrijden, en onze kaarten liggen klaar. Eenmaal binnen gaat u genieten van een mooie zaal en prachtige muziek. Na de voorstelling staat de touringcar klaar en gaan we naar de camping. 

We vertrekken vandaag wat later, want we waren ook wat later thuis gisteren. Vandaag rijden we naar het Hundertwasserhaus, waar u kunt genieten van dit bouwwerk. riedensreich Hundertwasser, geboren als Friedrich Stowasser, was een Oostenrijks kunstenaar en architect. Hij stond vooral bekend om de door hem ontworpen, kleurrijke gebouwen en was voorvechter van een mens- en milieuvriendelijke bouwwijze. Na dit bezoek rijden we naar de uitzichttoren, die ons een fantastische blik geeft over de omgeving. De Donauturm is een uitkijktoren in Wenen. De toren staat in het midden van het Donaupark. De toren is van 1962 tot 1964 gebouwd voor de Wiener Internationale Gartenschau. Met zijn 252 meter is de toren het hoogste gebouw van Oostenrijk. De toren herbergt een restaurant en een café. Hierna verlaten we Wenen, en rijden terug naar de camping. Hier zullen we vanavond afscheid nemen, met een gezellige borrel. 

De dag gaat snel, de week nog sneller .. En 18 dagen waren zo voorbij, maar gelukkig was het een mooie reis. Nog 1 keer afscheid nemen, en dan weer veilig verder… Bedankt voor de reis alvast!

Prijs

Prijs voor 1 persoon € 1399,00

Prijs voor 2 personen € 1799,00

Prijs voor 3 personen € 2199,00

Brochure

Please wait while wordpress flipbook plugin is loading.

Deze reis reserveren...

Shopping Basket