Van de mooie kustplaatsen zoals Oostende, Zeebrugge en Brugge naar de oude binnenstad van Gent. Of heerlijk genieten op een terrasje in Antwerpen, stukje chocolade in Brussel. Of is de excursie naar de grotten van Han of de geschiedenis van Godfried van Bouillon iets voor u.. Het kan allemaal met onze kampeerreis.

vanaf € 649,- pp

inclusief entrees, bus excursies..

Uw reisleider heeft al ruim 30 jaar ervaring

  • Campings

Onze reisleiding gaat met u mee, en zorgt voor de verzorging op de campings. U heeft minimaal een plaats van 100 m2, en de campings zijn al eerder bezocht door Kampeerspecials en uw reisleiding. 

  • Dagafstanden

Brugge -> Brussel  110 km

Brussel -> Han 130 km

Han -> Bouillon  50 km

  • Excursies

Tijdens onze kampeerreizen, is er een touringcar voor u beschikbaar. Hierdoor heeft u een Nederlandse chauffeur en onze eigen reisleiding. Al onze bus excursies zijn bij de prijs inbegrepen. 

  • Informatie

Op 26 februari 2020, nodigen we u graag uit als gast om uw reisleiding te ontmoeten. Dit doen we bij het Fletcher hotel in Roermond. 

  • Entree

Als u bij ons een kampeerreis boekt, dan betaald u ook gelijke de entreekaarten. Het gaat om de entreekaarten die in het programma staat. Zo staat u niet voor onverwachte kosten. 

  • Vertrekdag

Deze reis zullen we u op zaterdag 9 juni 2020 ontvangen in Brugge.

Uw reis

De reis

Deze reis is een reis met hoogtepunten. Want of we nu op de boulevard van Oostende wandelen met de zeelucht door ons haren. Genieten van een Belgisch biertje in het schitterende Brugge met een boottocht. Een wandeling door het oude Gent met ons stadsgids maken, of genieten van een lekkere wandeling door Antwerpen met een lunch op de groene markt. Of in Brussel een rondrit maken langs de bezienswaardigheden met een kijkje bij Manneke Pis. Een treintocht met boottocht maken door de grotten van Han met zijn natuur kunstwerken. Maar ook het bezoeken van de kruisvaarder Godfried van Bouillon met zijn kasteel.. Het is allemaal op zich bijzonder.. En dat allemaal onder begeleiding van een reisleider die al meer dan 30 jaar in het vak zit.. Gaat u ook mee.. 

Dag tot dag programma

Vandaag zullen we rond 15 uur voor u klaarstaan, om u te ontvangen in Brugge. We wijzen u uw plaats aan, en helpen u waar nodig. Rond 19 uur zullen we de welkomstborrel organiseren, en uw vragen beantwoorden. 

Onze touringcar staat klaar, voor een mooie route naar Oostende. Niet alleen heeft Oostende een mooie boulevard, maar heeft ook nog eens mooie oude haven.Daarnaast ook biedt Oostende voor elk wat wils: van de gekende ketens tot de exclusievere boetieks. Wie tussen het winkelen door even wil uitrusten, kan terecht in één van de koffiehuisjes of tearooms in het stadscentrum. Het is dus een mooie stad, en zullen dan ook pas aan het eind van de middag terugrijden naar de Camping. 

Ook vandaag zal de touringcar ons brengen naar een mooie plaats. Vandaag is het Zeebrugge. En wie Zeebrugge zegt, zegt dus zee.. En daar gaan we over varen. De boot brengt ons door de grote haven van Zeebrugge, waarna we weer terug komen in de stad. Na de boottocht, gaan we naar het SEAFRONT museum. Dit museum geeft ons de kans om ook wat te gebruiken (lunch excl.) Het verteld ons het verhaal van alle vissers activiteiten die hier plaatsvinden en hebben gevonden. Ook zien we een heel verhaal van de stad en is het museum interactief. Na het museum wandelt u zo het oude centrum in, of kunt u naar het badstrand. We gaan aan het einde van de middag weer terug naar de camping met de touringcar. 

Vandaag een rit met de touringcar die dichtbij ligt. Zo is het vandaag maar een paar kilometer, want we gaan naar Brugge. In Brugge aangekomen, zullen we worden opgewacht door een Nederlands sprekende gids die met ons een uurtje gaat wandelen. U krijgt nu de tijd voor een moment voor uzelf. Om dan tegen 15 uur weer gezamenlijk af te spreken. Want we gaan een boottocht maken over de grachten. Na de boottocht, staat de touringcar weer klaar. En die zal ons naar de camping terugbrengen. 

Gent is één van de leukste steden om te bezoeken in  België. Minder stads dan Antwerpen en minder een openluchtmuseum dan Brugge. Gent is een sfeervolle stad waar de vroegere rijkdom nog steeds duidelijk zichtbaar is in de binnenstad. Niet voor niets is Gent populair onder Nederlandse toeristen als bestemming voor een dag of enkele dagen. Bezoekers komen vooral af op de vele cultuurhistorische gebouwen en musea. En wij gaan met onze stadsgids in een uur tijd de mooiste dingen zien. Daarna, kunt u heerlijk gaan genieten van deze mooie stad. Want we zullen pas tegen 15:30 terugrijden naar de camping. 

We verlaten de mooie kust vandaag, en rijden door naar Brussel. Hier zullen we vanmiddag om 14 uur voor u klaarstaan. En staan we op een camping, waarbij u zo in Brussel centrum bent. Om 19 uur zullen we samenkomen om u weer helemaal bij te brengen van de activiteiten, mogelijkheden en restaurantjes in de buurt. 

We beginnen met een stadswandeling door Antwerpen, dit onder begeleiding van een gids. Waarna we terugkomen bij de haven, en daar zal de boot voor ons klaar liggen. We gaan varen door de oude haven, over de Schelde. Tijdens de boottocht kunt u kiezen tussen Fish & Chips of een Stoofvlees met Friet (incl.) Dit vragen wij aan u, om bij de reservering door te geven. Drankjes excl.. We komen vroeg in de middag terug, waarna u zo de stad in zal lopen. Geniet u nog 2 uurtjes van Antwerpen, voordat we terugrijden naar de camping. 

Deze morgen staat de touringcar klaar, en gaan we beginnen met een rondrit door Brussel. We zullen niet alleen het Paleis van de koning, het werkpaleis, het Atomium  en het chinese paviljoen passeren. Ook maken we een stop bij het monument van de bevrijding van België. Daarna een tour langs de gebouwen van het Europees Parlement, want dat mogen we niet vergeten. Hierna, rijden we de stad zelf in, waar we gezamenlijk verder zullen wandelen. We bezoeken de grote markt en zowel het Madammeke Pis als Manneke Pis. Waarna, u alle tijd heeft om van de stad te gaan genieten. Wellicht gaat u lunchen, winkelen of een museum bezoeken. Wij gaan pas tegen 16 uur terug naar de camping. 

Vandaag hebben we een vrije dag, even genieten van de omgeving, de bossen of van een boekje. Heerlijk de tijd aan Uzelf, voor we morgen verder gaan naar het Oosten. 

We beginnen vandaag op ons gemakje in te pakken, want om 11 uur moeten we weer op weg zijn naar het oosten. Onderweg gaat u wellicht nog even lunchen, want pas vanaf 13 uur staat onze reisleiding weer klaar om u te ontvangen op de volgende mooie camping.  Lekker rustig aan, en wellicht komt u ook naar de bijeenkomst van uw reisleiding. Zodat ze weer rond 19 uur het een en ander kunnen uitleggen. 

De touringcar staat weer klaar, en dat betekend een excursie. We worden naar de leuke plaats Han gebracht. Hier staat een treintje voor ons klaar, die ons naar de grotten zal brengen. We wandelen door de grotten, onder begeleiding van een lokale gids. Aan het einde zit soms nog een boottochtje. Als we buitenkomen, dan spreken we een vertrektijd af. Zodat u kunt genieten van dit pittoreske dorpje. U kunt hier heerlijk wandelen, lunchen en winkelen. Een mooie ontspannen dag. 

Vandaag gaan we met de touringcar, helemaal naar het Oosten van België.. We gaan naar Bastogne, een plaats met een verhaal. Daarom bezoeken we ook eerst het Mémorial du Mardasson. Het Memorial van Mardasson is een oorlogsmonument in de stad Bastenaken ter nagedachtenis aan de Slag om de Ardennen. Tijdens de Slag om de Ardennen in december 1944 en januari 1945 was Bastogne het middelpunt van de strijd. Vele jonge Amerikaanse soldaten stierven hier in de bittere kou. Het monument heeft de vorm van een vijfpuntige ster, het symbool van het Amerikaanse leger. Iedere uitloper heeft een lengte van 31 meter. De Mardasson werd ingewijd op 16 juli 1950 en herdenkt de meer dan 75.000 dode soldaten aan Amerikaanse kant. We bezoeken niet alleen het monument, maar ook het museum. Hier krijgt u uitleg en zult u vele materialen vinden die ons deze gruwelijke periode doen aanschouwen. Na het bezoek, rijden we naar Bastenaken, Bastogne om u de tijd te geven ook het oude stadje zelf te bezoeken. Tegen 15 uur rijden we weer terug naar de camping. 

En na 2 mooie dagen, gaan we voor de laatste nachten door naar Bouillon. Hier zullen we u vanaf 13 uur weer gastvrij ontvangen. De bocht naar de camping is vrij nauw, dus onze reisleiding zal u daar natuurlijk bij helpen. Vanmiddag lekker wandelen langs de Semois, of gaat u fietsen.. Het kan allemaal, lekker rustig aan. Want de afstand om te rijden is niet ver vandaag. 

We gaan vandaag met de reisleiding naar Bouillon, en dat betekend een bezoek aan Godfried van Bouillon. Dit is de kruisvaarder die op weg ging naar het zuiden. Het hele verhaal zullen we zien in het centrum, waar het museum is gevestigd. Het verhaal wordt in het Nederlands verteld. Vlakbij het museum zijn genoeg gelegenheden om de lunch te gebruiken.(excl.) Na de lunch zullen we verzamelen, en lopen we naar het kasteel. Hier zullen we een bezoek aan brengen, dit kunt u zelfstandig doen. Nadat u het entreekaartje heeft ontvangen, krijgt u ook de Nederlandse uitleg mee. Ook kunt u zelf terug wandelen naar de oude binnenstad, waar u nog een beetje rond kunt kijken, winkelen of wellicht een tochtje op een waterfiets maken. Aan het einde van de middag, gaan we weer terug naar de camping.  Om 19:30 wordt u weer verwacht bij de receptie, want we hebben in de gezellige bar van de camping de afscheidsborrel. Waarbij het eerste drankje van Kampeerspecials is natuurlijk. Na praten over een fantastische reis door België, waarbij u veel hoogtepunten gezien heeft. 

Zo begon de reis met Kampeerspecials, en zo is die weer voorbij. Vandaag vertrekken we dan ook alweer, en zullen we de bordjes innemen. Wellicht gaat u verder of naar huis. Om 10:30 dan zullen we de camping hebben verlaten.. En wensen wij u een goede reis!

Prijs

Prijs voor 1 persoon € 999,-

Prijs voor 2 personen € 1299,-

Prijs voor 3 personen € 1599,- 

Brochure

Please wait while wordpress flipbook plugin is loading.

Deze reis reserveren...

Shopping Basket